De fleste ved, at de kan ringe til ambulancen, hvis de får akut brug for at komme på sygehuset. Men hvad så, hvis skaden ikke er akut? Kan man stadig tillade sig at ringe til ambulancen, eller er der en anden løsning der er bedre? Det er der faktisk, og den kaldes ”liggende sygetransport”.

Få sikker transport til sygehuset

Uanset om du kører med ambulance eller den liggende sygetransport, vil der være dygtige og professionelle reddere, der kan tage sig af dig. Det er en stor tryghed at vide, at man kan blive transporteret sikkert til hospitalet, når der er behov for det. Men når der er to valgmuligheder, hvordan ved man så, hvornår man skal ringe til den liggende sygetransport og omvendt? Det er faktisk meget enkelt, se bare her.

Liggende sygetransport til ikke-akutte patienter

Den liggende sygetransport tager sig hovedsageligt af ikke-akutte patienter. Der er nemlig ikke medicinsk udstyr i sygetransporten, som der er i en ambulance. Mens ambulancen har mulighed for at behandle patienter med det samme undervejs til hospitalet, er sygetransporten altså forbeholdt dem, der godt kan vente med behandling, til de er ankommet til sygehuset.

Akutkuffert til nødsituationer

”Men hvad nu, hvis der sker noget undervejs?” Bare rolig. Hvis der skulle opstå uforudsete komplikationer, er der en akutkuffert i sygetransporten, som indeholder hjertestarter og ekstra ilt. Redderne er desuden uddannet til at varetage den slags situationer, så der er ingen grund til bekymring. Den liggende sygetransport er altså på ingen måde det dårligere valg sammenlignet med ambulancen. Det er blot et alternativ, som faktisk har nogle ekstra fordele.

Den liggende sygetransport kører også uden for Danmark

Du kan roligt booke sommerferien uden for Danmark. Hvis der skulle ske noget på din ferie i Europa, kan du nemlig blive hentet hjem igen. Sygetransporten kan både hente dig ved din feriedestination eller i lufthavnen. Du har dermed en dansk livline at trække på, hvis din ferie skulle tage en uheldig drejning.

Bestil transport til dit lægehus

Man kan vist roligt sige, at den liggende sygetransport er en mere fleksibel form for ambulance. Foruden at hente dig i udlandet kan den nemlig også transportere dig til dine aftaler hos din kiropraktor, fysioterapeut eller anden speciallæge. Du kan læse mere om mulighederne for at blive transporteret af sygetransporten på DK-ambulancetjenestes hjemmeside. Dér vil du også finde services som ambulancekørsel, ambulancefly m.m.