Det er stadig muligt at få foretaget akupunktur i København, men først og fremmest vil denne artikel tages dig gennem den ældgamle historie om akupunktur. Denne alternative behandlingsmetode startede i Kina og nogle andre dele af fjernøsten. Selve metoden bygger på at anvende nåle, som bliver stukket ind i kroppen, på bestemte akupunkturpunkter. Prinicippet bag akupunkturen er at der indsættes disse tynde nåle, for at forebygge eller behandle forskellige former for sygdomme. Dermed er det vigtigt at understrege at denne behandlingsmetode ikke har lige så meget evidens som almindelig behandling. Men derfor er der stadig man der anvender det i Danmark, da de føler at det hjælper dem mod symptomer.

Akupunktur i København – QI

Når man kigger på flere af de alternative behandlingsformer som stammer fra fjernøsten og kina, så har de en forestilling om at mennesket har en form for energisystem. Ligeledes gælder det med akupunktur i København. Med akupunkturen og inden for traditionel kinesisk medicin – også kaldt TCM, kaldes denne form for livsenergi Qi. Dermed afhænger energisystemet (mennesket red.), af den livsenergi som flyder igennem kroppen. Det er dermed også forudsætningen for godt helbred, at man har en qi som frit kan cirkulere rundt i kroppen. Dermed mente man altså kun at sygdommen opstod, hvis denne cirkulation blev forstyrret og energistrømmen kommer ud af dens balance.

Vil du vide mere – Meridianer

Den beskrevne Qi, bevæger sig rundt i kroppen ved hjælp af komplicerede energibaner kaldet meridianer. Ifølge teori fremlagt af traditionel kinesisk medicin, så er der tolv organmeridianer som hver især har et navn efter det organ som det nu er bundet til. Dermed er der fx. lungemeridianen, som er forbundet med lungeorganet. Derudover er der to andre meridianer i kroppen, som løver i den lodrette midterlinje på kroppens for- og bagside. Disse to meridianer er ikke som sådan forbundet til et bestemt organ, men derimod styrer de to, de andre meridianer. Teorien er at alle disse meridianer er forbundet.

Virker dette rent faktisk?

Selvom meget af det virker som vild fantasi og at akupunktur i København ikke er lige så velset som almindelig lægevidenskab, så kan det faktisk virke. Man er dermed også i større grad klar over i dag, hvad man kan benytte det til og hvad man ikke kan. Dermed kommer det helt an på din diagnose og de symptomer som du har.

Søger i den perfekte frokostordning i København? Så læs med på linket!