Svejsning er en proces, der har været anvendt i århundreder. Lasersvejsning er derimod en avanceret svejsemetode med mange fordele i forhold til traditionelle metoder. Ved lasersvejsning anvendes højteknologisk udstyr til at svejse to forskellige metalmaterialer sammen uden at tilføje noget materiale og genererer minimal varme. Lasersvejsning kan udføres tæt på følsomme komponenter uden at beskadige dem eller ændre deres udseende eller styrke på grund af dens skånsomme natur. Dette blogindlæg vil diskutere fordelene ved lasersvejsning, når det gælder samling af metaller!

Hvad er lasersvejsning, og hvordan fungerer det?

Lasersvejsning er en højteknologisk svejseteknik til sammenføjning af metaller ved at fokusere en laserstråle på de materialer, der skal sammenføjes. Laserlasere genererer strømme af intense lysbølger, som bruges til at smelte overfladerne på to metalstykker, så de klæber sammen og smelter sammen. Lasersvejsere kan arbejde med alle typer metal og bruger mindre varme end traditionelle svejsemetoder, så de er skånsomme for arbejdsemnets udseende og styrke.

Laserstrålen ved lasersvejsning

Lasersvejsning er en svejseteknik, der bruges til at samle to metalstykker. Lasersvejsere bruger en laserstråle til at smelte overfladerne på de metaller, der skal svejses sammen, så de klæber sammen og smelter sammen. Dette er mere effektivt end traditionelle svejsninger, som kræver fyldstof. Lasersvejsninger er mere skånsomme for arbejdsemnerne, fordi de kan udføres tæt på følsomme komponenter uden at beskadige dem eller ændre deres udseende eller styrke, i modsætning til traditionelle svejsninger.

Fordele ved lasersvejsning i forhold til traditionel svejsning

Der er mange fordele ved lasersvejsning i forhold til traditionelle svejseteknikker. Lasersvejsning kræver kun brug af så meget som halvdelen af den varme, der kræves ved andre metoder som MIG (Metal Inert Gas ) svejsning. Lasersvejsninger er meget mindre og giver en fuldstændig gennemtrængning af materialerne, hvilket gør dem betydeligt stærkere end traditionelle svejsninger. Lasersvejsere kan anvendes på følsomme områder, hvor der er lidt plads til at arbejde med en MIG-svejser uden at beskadige komponenterne eller ændre deres udseende eller styrke ved at være for varme eller kræve fyldmateriale.

Desuden kræver lasersvejsning langt mindre forberedelsestid sammenlignet med andre metoder som TIG-svejsning (Tungsten Inert Gas), fordi der ikke er behov for at slibe overskydende metal væk fra en overflade, før man begynder, så det sparer værdifuld produktionstid! Laserudstyr giver også en ekstremt præcis kontrol over varmefordelingen på tværs af overfladerne, når metaller samles, så dele med forskellige smeltepunkter nemt kan samles. Der er meget lidt forvrængning

Ulemper ved lasersvejsning

Ulempen ved lasersvejsning er, at processen medfører, at metaloverfladerne opvarmes, hvilket kan føre til overdreven slitage på emnet. Lasersvejsning kræver også særlige driftsbetingelser. Lasersvejseapparater kræver en medium gasstrøm til afkøling, hvilket betyder, at lasersvejseapparater ikke kan anvendes i lukkede rum med gasser som ved MIG-svejseprocesser (Metal Inert Gas). Det udstyr, der kræves til lasersvejsning, er også dyrere end udstyr til MIG-svejsning (Metal Inert Gas) eller TIG-svejsning (Tungsten Inert Gas).

Nyttige tips:

– Invester i lasersvejseapparater, hvis du er bekymret for præcision eller forurening, fordi de giver en meget præcis kontrol over varmefordelingen, når forskellige typer metaller sammenføjes