Har du mistanke om fugt i boligen, så er det med at reagere hurtigt. Fugt i murværk, loft eller gulve m.m. er nemlig en katalysator for skimmelsvamp, og det skal man helst undgå. Skimmelsvamp er nemlig sundhedsskadeligt. Derfor kan det i den grad betale sig at få lavet affugtning for at holde fugten og skimmelsvampen ude af boligen. I dette blogindlæg guider jeg dig til, hvordan du kan gøre netop det.

Derfor skal du investere i affugtning

Først og fremmest er det vigtigt at understrege, hvor vigtigt affugtning er for din bolig. Fugt og skimmelsvamp bør tages alvorligt af flere grunde, og det er ikke kun for boligens skyld, men også for beboernes. Hvis man ikke tager skaden alvorligt, kan det nemlig resultere i spredning af skimmelsporer samt gener i form af astma, allergier, udslæt og lugtgener. Det handler altså i lige så høj grad om din egen sundhed. Hvis boligen begynder at lugte gammelt, koldt og klamt, så bør du altså reagere hurtigt. Det kan nemlig være et tegn på skimmelskade.

Affugtning kan foretages på flere måder

Der er forskellige måder at affugte en bolig på. En af mulighederne er en kondensaffugter, hvor fugten kondenseres – altså fortættes til vand, som herefter kan løbe ud i afløbet. En anden mulighed er adsorptionsaffugteren. Ved brug af denne maskine bliver fugten ikke kondenseret, men i stedet ledt udenfor igen. Denne maskine bruges ofte til affugtning af mure og ydervægge. En tredje mulighed, som især bruges til affugtning af husmursisolering, er multiqubemaskinen. Denne maskine er en kombination af de to nævnte maskiner, og den har vist sig at være rigtig effektiv til at redde lofter og gulve.

Vælg den rette maskine – hos det rette firma

Har du aldrig fået lavet affugtning af din bolig? Så kan det måske være lidt forvirrende at vurdere, hvilken af de tre maskiner, der er bedst til problematikken i din bolig. Heldigvis kan du få hjælp hos Total Skimmelrens. De er eksperter i affugtningsteknikker og forebyggelse af skimmelsvamp. Derfor kan du hos dem både leje affugtningsmaskiner og få rådgivning i forhold til, hvilken du bør leje. Total Skimmelrens tilbyder også at udføre affugtningen for dig. På den måde slipper du for alt besværet med at stå for affugtningen selv. Hvis du alligevel vælger at leje en affugter, så koster det 190 kr. pr. dag.

Du kan også læse dette blogindlæg om blowerdoor test, som kan sikre tætheden af din bolig og dermed forebygge fugt.